dijous, 28 de novembre del 2019

Una cura per a una malaltia que no en te

Un equip d’investigadors de la Universitat Politècnica de València ha creat una plataforma virtual amb l'objectiu de reforçar l'autonomia de les persones afectades per la malaltia d'Alzheimer en les seues etapes més primerenques. Per a que així pugen retrasar els efectes que tots coneguem d’aquesta malaltia.

La pàgina web, anomenada Ad Autonomy busca oferir un dret dificil de conseguir per a les persones malaltes d’aquesta malaltia, el dret a una vida independent dels altres. La pàgina permet posar a prova pautes com la higiene personal o la seguritat al llar. Als continguts d’aquesta pàgina també hi podem trobar un planificador personal, que permet recordar persones, un altra eina centrada en les finances del llar, entre altres.
La plataforma ha sigut avaluada per més de 160 usuaris de l'estat espanyol, el Regne Unit, Eslovènia, Grècia i Turquia. El pròxim objectiu del projecte és elaborar un estudi comparatiu per a avaluar l'efecte positiu de la plataforma en les persones amb estats incipients d'aquesta malaltia. Des del grup d'investigació, ara pretenen analitzar la forma que les estratègies proposades poden millorar l'autonomia en accions rutinàries, com ara anar a comprar el pa o gestionar l'economia personal.

Toni Soler i Ferre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada