dimecres, 27 de novembre del 2019

Troben un nou mètode per parar el càncer colateral


Ver las imágenes de origen

L'addició de dos marcadors a la prova de sang oculta  ha millorat deduïnt mes cancer colateral . Això ho han sabut en una clínica a Barcelona, mostren que aquest nou sistema obte una eficacia per damunt del 95%. És el mètode actual en els programes de la recerca CCR, el tipus de càncer més comú a Espanya i la segona causa de mortalitat per càncer a tot el món.

Aquest nou mètode de detecció fet a Barcelona es pot permetre superar les llimitacions que teniem , va dir  Antoni castells,el director d’aquesta clínica. D'una banda, la prova actual "no és prou sensible en la detecció de lessions precanceroses, de pòlips: la seva sensibilitat és del 20-25%, mentre que amb aquest avanç ha pujat més al 50-60%". En segon lloc, també el espicífic baix de falsos possitius.. També diuen que fan menys colonoscopies amb aquest recurs en un total de 36%.

"Els resultats ens expliquen que ficant mes de dos microrreguladors d'expressió gènica que estan es troben tumors gracies a la hemoglobina com indicador", diu Meritxell Gironella, investigadora del grup CIBER de malalties hepàtiques i digestives.

 En Espanya aquests programes ofereixen cobertura a més de 12.000.000 persones majors de 50 anys.

Sense aquest tipus d’estudi diu Meritxell que la mortalitat era un 9% superior abans d’aquesta incrementació.

Meritxell diu qe gràcies al seu estudi el càncer podra dismunuir per la seua sensibilitat mes eleva dels polips. Aquest estudi li ha durat 4 anys en diverses fases.

NOTÍCIA ORIGINAL
NOTICIA RELACIONADA
NOTICIA RELACIONADA 2


VIDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada