dijous, 28 de novembre del 2019

Fes-te vegà si vols salvar el planeta

Per a obtindre una proteïna de carn, és necessita molta més energia i recursos naturals i a més a més emet moltes més substàncies contaminants que una proteïna vegetal. Aquest estudi sosté que sols una migració massiva a una dieta vegetal podria alleujar els problemes de la sostenibilitat del planeta.

La revista Science, analitza el cost ambiental que té produir, transportar, comerciar i consumir els aliments essencials que alimenten als 7.575 milions d'habitants del planeta.Els resultats globals de l'estudi han arribat que la producció d'aliments ocupa el 43% de la terra del planeta (sense comptar deserts i regions gelades), és responsable del 26% de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle. També ho és del 32% de l'acidificació i el 78% de l'eutrofització, a més dos terços de l'aigua dolça retirada de les conques va per a regar o donar de beure als animals.

Els principals productes d'origen animal necessiten el 83% de la terra dedicada a la producció d'aliments i són responsables del 60% de les tres emissions. El pitjor és que,els productes d’origen anmal , només aporten el 37% de les proteïnes i a penes el 18% de les calories que sostenen l'alimentació humana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada