diumenge, 24 de novembre del 2019

Embrions de mico conreats fora de l'úter obrint una nova porta a la ciència

Científics xinesos i l’espanyol Juan Carlos Izpisúa han cultivat embrions de mico al laboratori, fins a 20 dies després de la fecundació, on podem veure el seu desenvolupament. Les lleis d’Espanya i dels EEUU, permeten investigar amb embrions humans sobrants a les clíniques de fertilitat, però amb la condició d’un temps de 14 dies, un temps que no és suficient per a que es formen tots els sistemes del fetus.


Aquest equip de científics poden observar la gastrulació del fetus, on sorgeixen 200 cèl·lules a partir de la unió de l’espermatozoide amb l'òvul, i on es poden observar 3 capes per veure els seus òrgans. L’equip de científics ha cultivat embrions de Macaco menjacrancs al laboratori, on han sigut modificats genèticament per estudiar enfermetats com el càncer, el parkinson i l'alzheimer. Encara que la recerca s’haja fet amb cèl·lules de micos, pot tenir implicacions a la salut humana ( generació de cèl·lules, teixits i orgànuls)


En aquest moment, s’ha de replantejar creuar la línia roja, i els científics tenen que esforçar-se per poder convencer a la societat d’anar més enllà del límit establert de 14 dies, ja que aquest estudi es la base d’unes futures teràpies cel·lulars.




Noticia Original
Noticia Relacionada 1
Noticia Realcionada 2


Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada