dilluns, 18 de febrer del 2019

Adèu al robot Opportunity que va anar a Mart per tres mesos i va resistir 15 anys


El rover Opportunity es un robot construit per durar 90 dies en la superfície del planeta Mart. Contra tot pronòstic el seu periple per el planeta roig ha durat ni mes ni menys que 15 anys, sent així testic de una gran etapa de desenvolupament en la NASA en el que ell estava en actiu. Ha recorregut 45km sent així el robot espacial que mes distància ha fet explorant sediments i terrenys antics de Mart que portaven mil milions d'anys inexplorats. A banda la NASA revisava cada dos anys les seves misions adquirint una nota de revisió cada vegada més alta superant els robots moderns i nous.

Per suposat Opportunity no estava disenyat per establir aquest récord sino per explorar Mart, per fer fotografíes de zones desconegudes i per explorar zones on es posible la sugerència de presència d'aigua en el passat.

Aquest robot ha patit durant el seu viatje per el planeta roig de manera que se li va atrofiar una de les rodes delanteres, amb errors en el braç robòtic i pèrdues de memòria i instruments d'anàlisis. Tot i aixo Opportunity ha demostrat que els éssers humans som capaços de conduïr un robot sobre la superfície de Mart a 100 millons de quilòmetres de distància durant el període de 15 anys.

El 13 de febrer de 2019 es perd tota connexió amb aquest robot a causa de una tempesta de arena que ha inhibit els seus panels solars i ha acabat congelat i sense bateríes, el seu final ha tancat un capítol molt important per a la exploració espacial.

Vídeo:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada