dimecres, 27 de febrer del 2019

S'ha creat un fàrmac eficaç contra un dels càncers de mama més agressius

Resultado de imagen de cancer de mamaAquest nou fàrmac intel·ligent compost per una barreja d'anticossos i quimio identifica les cèl·lules cancerígenes i actua contra elles. Tot i que s'ha probat en un nombre reduït de pacients, els resultats han sigut molt positius. Segons els investigadors, l'Hospital General de Massachusetts i el centre mèdic Irving de la Universitat de Columbia, aquest fàrmac apunta a resultats òptims en dones que pateixen càncer de mama triple negatiu metastàsic, amb un promedi de supervivència al voltant dels dotze mesos.


El nombre de pacients de diversos centres mèdics dels EEUU que formaren part de l'assaig clínic on s'incloïa aquest tractament anomenat sacituzumab govitecan arribà a la xifra de 108. La resposta d'aquests pacients resultà molt millor que la que es vaticinava amb la teràpia convencional de quimioteràpia. A més a més, segons Aditya Bardia, investigador principal de l'Hospital General de Massachusetts, la quimioteràpia habitual solia associar-se amb taxes baixes de resposta al tractament i era considerablement tòxica, de manera que calia buscar noves opcions.

Sacituzumab govitecan ha demostrat funcionar correctament en un 33% dels pacients i els seus efectes s'han estés al voltant dels 7,7 mesos, desbancant així la quimioteràpia convencional que només fa efecte en el 15% dels casos i la resposta s'allarga entre dos o tres mesos. El fàrmac, al ser menys tòxic, també provoca que els efectes secundaris siguen més suportables i no causen neuropatia, endormiscament o formigueig als pacients.

Tot i això, el medicament encara es troba en fase d'experimentació, ja que s'estan realitzant assajos per comparar-lo amb altres medicaments i l'Agència Americana del Medicament (FDA) continua sense voler atorgar la seua aprovació a aquest fàrmac.

Vídeo relacionat amb la notícia







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada