dimecres, 27 de febrer del 2019

Una nau soviètica en descontrol podria impactar contra la Terra aquest any



La sonda soviètica Cosmos 482 fou un artefacte que es llançà el 31 de març del 1972 amb el propòsit principal d'arribar a Venus. Malgrat açò, és probable que caiga cap a finals del 2019 o principis del 2020 en la Terra segons l'observador de satèlits Thomas Dorman.

Resultado de imagen de cosmos 482Aquesta nau fou llançada fa més de quaranta anys des del cosmòdrom de Baikonur que es troba en el que és avui Kazakhstan. Despegà només quatre dies després que una sonda semblant, la Venera 8. A diferència d'aquesta, la sonda Cosmos 482 experimentà un imprevist que li impedí abandonar l'òrbita terrestre. Açò ocorregué a causa d'un error en els rellotges de la nau que apagaren els motors prematurament quan pretenien impulsar-la més enllà de l'òrbita de la Terra.

Aquest error comportà que la nau quedara atrapada en una òrbita el·líptica. Aleshores, les autoritats soviètiques d'aquell temps atorgaren el terme "Cosmos" al nom de la nau ja que era un terme atribuït als objectes de l'òrbita terrestre i pretenien amagar el fracàs de la missió i el vertader destí de la nau. A més a més, poc després d'aquesta fallada (en concret, el 3 d'abril del 1972) caigueren quatre tancs esfèrics de gas fets de titani que impactaren en uns cultius d'Ashburton, Nova Zelanda, on provocaren profunds cràters al sòl que, afortunadament, no causaren cap víctima.

Aquest artefacte originalment arribava fins els 1.180kg de massa i es componia per un orbitador i un mòdul d'aterratge esfèric que s'havia dissenyat en concret per travessar l'atmosfera de Venus i desplegar un paracaigudes, entre altres instruments. Segons les paraules de l'investigador del grup de seguiment CelesTrak, és molt probable que les restes d'aquesta nau caiguen sobre la superfície terrestre gràcies a la seua alta densitat. 

Vídeo relacionat amb la notícia





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada