divendres, 15 de febrer del 2019

Descoberta una nova superterra que podria contenir aigua en estat líquid.

Resultado de imagen de Descubierta la K2-288Bb, una nueva supertierra que podría contener agua en estado líquido
La posada en òrbita del telescopi Kepler ha estat un dels grans èxits de la NASA. Sens dubte, una missió que duraria uns quatre anys, es va allargar a gairebé una dècada localitzant sobre els 2600 exoplanetes, entre els quals es troba aquesta nova superterra en la zona habitable de la seva estrella, la qual cosa significa que tal vegada contingui aigua líquida.

La superterra observada seria el doble de gran que la Terra, però la meitat de Neptú, per la qual cosa transita entre la superterra i el minineptu.

I aquí és on entra el projecte Planet Hunters, dins del qual un parell d'estudiants universitàries han localitzat aquesta última superterra que podria contenir condicions per a la vida basada en el carboni.

Vista en la constel·lació de Taure, se situa a 226 anys llum de la Terra i està en la zona habitable d'un sistema amb dues estrelles principals, o sigui, un sistema binari.

No sabem amb exactitud com pot ser la zona d'habitabilitat entorn d'un sistema binari, és evident que aquest exoplaneta està a una distància adequada de les seves estrelles per a poder contenir aigua líquida en la seva superfície, encara que podria semblar-se també a Mart o Venus i haver evolucionat en formes més agressives amb la vida.




Noticia Original


Noticia Relacionada 1


Noticia Relacionada 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada