diumenge, 3 de febrer del 2019

El vòrtex polar que congela el Mig Oest vist des de l'espai.

El satèl·lit Aqua de NASA mostra el descens d'onada de fred intens des de Canadà fins al centre dels Estats Units.
Imagen relacionada


El satèl·lit Aqua de la NASA ha observat el descens del vòrtex polar cap al Mig Oest dels Estats Units. Esta massa d'aire àrtic, inusualment freda, és responsable de les temperatures severes que patix esta regió, que en moltes àrees han caigut fins a 40 graus sota zero. La imatge de la NASA mostra fins on ha descendit este vòrtex polar des del centre de Canadà cap al Mig Oest dels Estats Units, des del 20 fins al 29 de gener.


Les temperatures més baixes es mostren en púrpura i blau i van des de -40 graus a -23 graus. Les imatges constaten que el pitjor part d'esta onada de fred polar se la porta la regió dels Grans Llacs, on es troba Chicago, la tercera ciutat més gran del país.


Este satèl·lit de la NASA detecta la radiació infraroja i de microones de la Terra per a proporcionar una visió tridimensional del clima i la Terra. Amb més de 2.000 canals que detecten diferents regions de l'atmosfera, el sistema crega un mapa tridimensional global de la temperatura i la humitat atmosfèrica, les quantitats i altures dels núvols, les concentracions de gasos d'efecte hivernacle i molts altres fenòmens atmosfèrics.

El Medio Oeste de EE.UU. se congela: las imágenes más impactantes del vórtice polar
Un vianant es deté per a prendre una foto junt amb el riu Chicago, congelat pel vòrtex polar (Stringer / Reuters).













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada