dijous, 28 de febrer del 2019

Fotografiat a l'Àfrica un lleopard negre per primera vegada en 100 anys.


Aquest tipus de lleopard és molt freqüent a Àsia, però és una raresa a Àfrica.Un equip de científics, liderat per Nicholas W. Pilfold de l’Institute for Conservation Research (San Diego Zoo, Califòrnia) i Ambrose Letoluai del Loisaba Conservancy (Nanyuki, Kenya), ha confirmat la troballa de l’exemplar en un nou article a l’‘African Journal of Ecology’

Nick Pilfold,  recorda que “el melanisme ocorre en aproximadament l’11% dels lleopards a tot el món, però la majoria d’aquests lleopards viuen al sud-est d’Àsia”, ha dit. Els exemplars melànics del lleopard, com el fotografiat fa tan sols uns mesos, són molt més freqüents al sud-est asiàtic, però una veritable raresa al continent africà. 

L’última evidència directa d’un lleopard d’aquestes característiques es remunta a l’any 1909fa exactament 110 anys, quan un exemplar va ser vist a Addis Abeba (Etiòpia). Les primeres vegades que va ser vist aquest exemplar van tenir lloc entre setembre del 2017 i gener del 2018, mentre els responsables de l’estudi captaven imatges amb fototrampes per avaluar la població de lleopards a la zona. 

Els lleopards (tots ells Panthera pardus, independentment de la seva pigmentació) estan classificats en la ‘llista vermella’ de la International Union for Conservation of Nature (IUCN) com una espècie vulnerable. És a dir, que es troba a un pas d’estar oficialment en perill d’extinció. Actualment no es coneix l’estat demogràfic exacte d’aquests animals, però tot apunta que la població està disminuint.

L’IUCN assenyala com a algunes de les principals amenaces de l’espècie problemes com la pèrdua i fragmentació de l’hàbitat, les represàlies causades per conflictes i la caça. Tots ells factors que, a més, estan compartits amb la disminució d’altres poblacions salvatges com és el cas de la dels lleons. 

NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1 

NOTICIA RELACIONADA 2

VIDEO:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada