diumenge, 2 de desembre del 2018

Científics xinesos afirmen haver creat bebés modificats genèticament

Un científic xinès afirma haver usat una poderosa eina d'edició de gens per extreure gens no desitjats d'embrions humans.


He Jiankui,va afirmar en un vídeo, haver usat CRISPR-*Cas9, una eina d'edició de gens que ha revolucionat el camp de la genètica en l'última dècada, per eliminar un gen en humans, a fi de que els bebès siguin resistents al VIH . Segons el científic, aquests embrions s'han convertit en dos bebés sans: un parell de bessones anomenades Lulu i Nana. Les bessones "van venir al món plorant tan sanes com qualsevol altre bebè fa unes setmanes", deia orgullós en el vídeo.

Després de l'anunci, la pròpia universitat va emetre un comunicat en el qual denuncia la mala praxi del director de l'estudi, Jiankui He.

L'afirmació del científic xinès no s'ha verificat, però la comunitat científica ha respost a l'anunci amb indignació i preocupació. Fins i tot deixant de costat les preocupacions ètiques -completament reals- d'usar aquesta tecnologia per manipular gens humans, molts científics creuen que tals alteracions podrien implicar problemes de salut de gran abast i imprevists.

Notícia original
Notícia Relacionada 1
Notícia Relacionada 2

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada