diumenge, 23 de desembre del 2018

Nanorobots d´ADN per a combatre al càncer.




Un grup d´investigadors, han millorat un dels últims progressos en nanomedicina. Han aconseguit programar nanorobots per a buscar i destruir tumors.
Segons els experts, és el primer sistema robòtic d´ADN totalment autònom. Són capaços de dissenyar medicaments molt precisos i aplicar-se en teràpies per a combatre el càncer. I a més a més, es pot emprar en diferents tipus de càncer, ja que com diu un dels investigadors, ``tots els vasos sòlids que s´alimenten de tumors són essencialment iguals´´.

En el primer estudi van utilitzar mamífers, com per exemple, ratolins afectats per càncer de mama, càncer d´ovari i pulmó... Després que els nanorobots atacaren als tumors es van degradar del cos després de 24 hores. Els resultats finals van demostrar que 3 de cada 8 ratolins que van rebre la teràpia amb nanorobots van presentar una regressió completa dels tumors.

Per tant, la demostració d´aquesta nova tecnologia va ser un èxit. Però això és gràcies al que coneixem com origami d´ADN, una tècnica on l´ADN és capaç de plegar-se en tot tipus de formes i grandàries.

El repte dels investigadors era dissenyar, construir i controlar adecuadament els nanorobots per a buscar i destruir tumors cancerosos, però sense danyar a les cèl·lules sanes. La seua grandària és de 90 nanòmetres per 60 nanòmetres.





Notícia original 

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada