dissabte, 22 de desembre del 2018

Una tècnica pionera a Europa que evita la diàlisi després d'operar tumors renals

L'Hospital Clínic de Barcelona ha començat a utilitzar una tècnica pionera a Europa que aconsegueix extirpar amb èxit aquest tipus de tumors (càncer de ronyó) sense necessitat d'extreure el ronyó per complet, la qual cosa evita al pacient haver de sotmetre a diàlisi després.

Un dels responsables d'Urologia de l'hospital barceloní, Raúl Martos, ha explicat que la nova tècnica permet extreure només el tumor. "Abans, durant una operació els trèiem tot el ronyó (nefrectomia radical), de manera que els pacients estaven obligats a anar a diàlisi. Ara, introduïm líquids de preservació en el ronyó mentre operem, el que permet preservar la funció que li queda i evita entrar en diàlisi ".

Aquesta tècnica s'ha aplicat amb èxit en pacients que tenien tumors de fins a set centímetres. Un bon exemple és Lluís Ocaña, un pacient de 70 anys que tenia un gran tumor en el seu ronyó dret i insuficiència renal greu. Com argumenten els especialistes, l'abordatge permet desenvolupar l'operació de forma laparoscòpica en lloc de realitzar cirurgia oberta tradicional i, en conseqüència, la recuperació del pacient és més ràpida.

Anteriorment a aquesta modalitat, es detenia la funció del ronyó mitjançant la introducció d'una pinça per evitar l'entrada de sang al ronyó, amb l'objectiu de poder treballar així en l'extracció del tumor. Això feia que hi hagués menys temps per maniobrar i augmentava el risc de danyar el ronyó de manera irreversible durant tot el procés. Ara, s'introdueix un catèter mitjançant l'artèria femoral per taponar l'artèria del ronyó amb un globus que facilita la perfusió amb una solució (sèrum) freda que permetrà que aquest no pateixi danys i així poder treballar més temps i, finalment, extreure el tumor d'una manera més eficient.




Video:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada