dilluns, 24 de desembre del 2018

Un nou planeta descobert, Farout



La llista de planetes nans té un nou membre. Un equip d'astrònoms ha anunciat el descobriment d'un nou planeta, en els confines del Sistema Solar. Ha sigut batejat oficialment com 2018 VG18  i amb el nom de Farout, que significa llunyà, remot o extrem. De fet, segons el Centre de Planetes Menors de la Unió Astronòmica Internacional, es tracta del cos celeste més llunyà descobert mai en el Sistema Solar.

Farout és el primer cos celeste del Sistema Solar que es detecta a una distància cent vegades major de la qual separa la Terra del Sol. Farout es troba a 120 UA, mentre Eris està a 96 UA. Plutó està a 34 UA, per la qual cosa el nou planeta nan estaria tres vegades més lluny que ell. Detectar un cos tan llunyà ha sigut possible combinant diversos telescopis. Les primeres imatges van ser obtingudes el passat 10 de novembre amb el telescopi japonés Subaru, situat en el Mauna Kena de Hawaii. Posteriorment, es va iniciar una campanya d'observació que es va prolongar durant diverses nits per a confirmar l'existència d'aquest planeta nan, que va ser capturat per segona vegada a principis de desembre. Encara no se sap molt de Farout, però els investigadors creuen que podria tindre un diàmetre d'uns 500 quilòmetres. És de color rosat, així que probablement està cobert de gel.

L'anunci no s'ha fet esperar i ha arribat en ple boom de descobriments de planetes fora del Sistema Solar o exoplanetes. 2018 VG18 està molt més lluny i es mou més a poc a poc que qualsevol altre objecte observat en el Sistema Solar, així que tardaran uns quants anys a determinar la seua òrbita.





Noticia Original

Noticia relaconada 1

Noticia relaconada 2


Video:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada