dijous, 20 de desembre del 2018

Estan els forats negres enviant matèria al futur ?

Segons els estudis d'alguns investigadors podria canviar per sempre el que creiem saber dels forats negres. Especialment en el que es refereix a l'autèntica naturalesa dels seus centres.El problema principal és el de la singularitat.



La simple idea que puguen existir eixos punts que, a pesar de tindre una densitat infinita, no ocupen cap espai. Un d'eixos intents és la crida «gravetat quàntica de bucles». Els càlculs, en efecte, prediuen que l'espai-temps es corba molt fortament prop del centre d'un forat negre. Però no arriba a trencar-se, sinó que continua en una regió en el futur que té l'estructura d'un forat blanc.Una possible interpretació d'aquest nou treball és que la matèria cau en un forat negre i després rebota, disparant la massa a través del cosmos.



La idea és suggerent, encara que abans de considerar-se vàlida serà necessari provar-la experimentalment, científics de tot el món han anat detectant en l'espai una sèrie de fenòmens energètics que encara no han pogut explicar. Segons els investigadors, aquestos fenòmens podrien ser la firma d'un forat negre en transició fins a un forat blanc. L'idea encara no està prou madura per a ser acceptada per la comunitat científica. Però si milloren les prediccions i els resultats que comencen a paréixer-s més i més, aleshores hauran donat en un gran pas per a comprendre tant el passat com el futur de l'Univers en el qual vivim.







Video








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada