dissabte, 1 de desembre del 2018

Un nou fàrmac contra la grip



La grip és una malaltia estacional que es contagia durant els mesos freds, amb un pic al mig de l’hivern. És molt freqüent: milers de persones la pateixen cada any, i normalment es recuperen sense cap problema. Però en un percentatge dels infectats, el virus responsable provoca complicacions severes i pot causar la mort. Les vacunes redueixen aquests casos greus i són la principal defensa contra la malaltia. Per això és essencial que les poblacions de risc es vacunin cada any.


La infecció pel virus de la grip dona febre alta, calfreds, dolor, maldecap, tos i a vegades nàusees i vòmits. Sovint el virus s’emporta la culpa quan no li correspon, perquè el refredat comú o la gastroenteritis tenen símptomes semblants, encara que més lleus.


La vacuna és difícil de dissenyar perquè el virus de la grip canvia molt. Un cop ha infectat algú, la persona desenvolupa anticossos capaços de bloquejar-lo, possiblement per a la resta de la seva vida. Això voldria dir que només patiríem la malaltia un cop, si no fos perquè cada any la grip la causa un virus prou diferent al de la temporada anterior.


Segons una notícia del New England Journal of Medicine, han estat provant un nou antiviral contra la grip, el baloxavir fàrmac que eliminaria els riscos de tenir grip.


Notícies relacionades

Video


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada