diumenge, 2 de desembre del 2018

Seriosos dubtes sobre els suposats nadons modificats genèticament a la Xina

El científic xinès He Jiankui va dir que ha aconseguit portar al món a dos bessones l'ADN va ser modificat, això ha generat seriosos dubtes a la Xina que qüestionen tant el caràcter ètic d'aquesta hipòtesi com el propi desenvolupament de l'experiment.

El centre on feia classes l'expert i que va presentar com a associat als seus assajos, la Universitat Meridional de Ciències i Tecnologia de Shenzhen (SusTech), va emetre un comunicat en què adverteix que no tenien coneixement del projecte ni de la seva naturalesa. El centre educatiu assegura a més que si He Jiankui realment ha aconseguit modificar els gens de les dues bessones hauria "violat l'ètica acadèmica i els codis de conducta" del centre. També el centre sanitari que suposadament va col·laborar en el projecte de les bessones, l' HarMoniCare Hospital de Shenzhen, va acusar de frau a l'expert xinès a falsificar la signatura del comitè d'ètica que presumptament li havia atorgat permís per procedir amb aquest projecte, i ha dit que mai han participat en cap operació clínica relaciona amb els nadons amb els gens modificats esmentats per He Jiankui i els nadons no van néixer en aquest hospital. El mateix va fer el Comitè d'Innovació i Ciència de la metròpoli del sud, que segons el genetista també havia donat suport el seu treball i que diu que mai ho va fer. A més el seu mentor científic, el professor Stephen Quake, que el presentava com a assessor científic també es va desvincular del personatge.

El cas d'He Jiankui ha generat una autèntica commoció al país asiàtic, les autoritats ja han ordenat una investigació oficial per aclarir si l'anunci és una cosa real, (Si és real, és una cosa que està prohibit a la Xina des de 2003) un mer desvari o la iniciativa d'un expert que ha decidit ignorar l'ètica i els reglaments que regeixen aquest tipus de proves. De moment, no ha difós cap foto de les dues bessones, a les quals va anomenar Lulu i Nana.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada