dimarts, 4 de desembre del 2018

Un dels cràters d'impacte més grans del món es troba baix Grenlàndia


Un equip internacional d'investigadors, dirigit pels científics del Centre de Geogenètica del Museu d'Història Natural de Dinamarca, de la Universitat de Copenhagen, ha fet públic el descobriment d'un cràter d'impacte d'unes dimensions de 31 quilòmetres de diàmetre. Aquest cràter es troba soterrat sota una gruixuda capa de gel baix Grenlàndia i és la primera ocasió en que es troba un cràter baix qualsevol de les capes de gel que envolten el planeta.

El cràter fou trobat el juliol del 2015 quan aquests investigadors estaven inspeccionant un nou mapa topogràfic baix la capa de gel de Grenlàndia. Aleshores, se n'adonaren d'una depressió circular enorme que no s'havia detectat abans i que es trobava just al davall de la glacera Hiawatha, situada a la vorera de la part nord de la capa de gel. Tres anys després, els investigadors han verificat finalment el seu descobriment i ho han enviat a una revista científica.

Segons l'estudi, el cràter s'originà al impactar un meteorit d'un quilòmetre de llargària al nord de Grenlàndia que, a més a més, es trobava compost per ferro en la seua majoria, quedant cobert per una capa de gel que rondaria el quilòmetre de gruixuda.

Es creu que les conseqüències d'aquest esdeveniment van ser terribles per al nord del planeta. Com que encara no s'ha esbrinat la data exacta del cràter, es difícil conèixer les conseqüències donades. Malgrat açò, un dels investigadors considera que les condicions en que es troba el cràter podrien indicar que s'hagués format després que els gels cobriren Grenlàndia, encara que no se sap quants anys enrere va ocórrer allò.

Vídeo relacionat amb la notícia






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada