diumenge, 2 de desembre del 2018

L'escassesa de dones científiques preocupa a Europa

Close-up of Microscope
La presència de la dona en àmbits, com ara la ciència i la tecnologia, continua sent molt escassa. Les joves han crescut sense referents científics femenins, degut en part per l’escassesa d’articles, assajos i investigacions publicats per dones.

És per aquesta raó que el Institut Lluís Vives de València està treballant durament i ha acollit a un grup d’estudiants, procedents de Portugal i Italia, que a més participen en el programa de mobilitat Erasmus +. Amb aquesta acollida, s’esperava incentivar a les joves promeses científiques femenines per triar estudis post obligatoris relacionats amb la branca científica. Els resultats han sigut més que satisfactoris. Les joves estudiants  han gaudit de seminaris i xerrades en els que es manifestaven desenes de referents femenins científics, allunyant-les dels estereotips dels quals s’associen les carreres científiques i tecnològiques.

Segons dades de la UNESCO, sols un 28% dels investigadors científics del món són dones i aquest problema ve des de la infància. Les xiquetes d’entre 6 i 16 anys no es plantegen estudiar un grau relacionatamb la ciència. Així ho confirma l’1% de joves que estarien dispostes a formar-se per a ser investigadores científiques.

I per incentivar encara més a les joves per a que trien carrera universitària científica, la Ciutat de les Arts i les Ciències de València participarà en el projecte europeu  Hypatia. L’objectiu principal és fomentar una educació científica que desperte en les joves d’entre 13 i 18 anys un interès per la ciència , la tecnologia, la enginyeria i les matemàtiques (STEM).

Amb aquests dos exemples de incentivació per a que hi hagen més dones en l’àmbit científic es pretén que la participació i conscienciació siga totalment positiva de cara al futur, del que podria ser un començament per a trobar grans promeses científiques femenines.

NOTICIA ORIGINAL:

ALTRES NOTICIES:

VÍDEO:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada