dissabte, 25 de maig del 2019

Científics espanyols eliminen un tipus de tumor de pàncrees en ratolins



Un equip d'investigadors espanyols han descobert amb ratolins evitar el càncer de pàncrees, una malaltia que provoca moltes morts. 

Aquest equip ho aconseguit combinant l'eliminació de dues dianes moleculars (denominades EGFR i c-RAF) relacionades amb el gen responsable de la iniciació de més del 95% d'aquest tipus de tumors.

Barbacid, que és un bioquímic que dirigeix l'equip d'investigació, informa que no vol donar falses esperances però que hi ha que seguir investigant, ja que actualment no serveix per a les persones que estan patint aquest càncer de pàncrees.

El "adenocarcinoma ductal de pàncrees" és un dels càncers que més costa eliminar, normalment és pot fer de forma quirúrgica quan el tumor es troba localitzat. 
Aquest càncer és un dels que més afecta a les persones.

Els investigadors han explicat que aquest experiment pot ser que no funcione, però és un gran avanç científic. S'ha utilitzat ratolins que van modificar la seua genètica per a induir-los mutacions iguals que els tumors en els humans. Finalment, van observar que els tumors deixaven de créixer o inclús desapareixien.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada