dimecres, 29 de maig del 2019

La impresionant capacitat auditiva dels gossos


Segons un nou estudi s'ha comprovat que no els gossos no sols tenen una capacitat auditiva molt superior a la dels humans, sinó que a més a més són capaços de percibir sons a molta distància i reconèixer i distingir sons en meitat de una situació amb contaminació acústica. Com per exemple la veu del seu amo en meitat de un concert de rock a una distància significativa.

Imagen relacionada

Aquest fenòmen és l'anomenat "efecte festa del còctel", gràcies al qual tenim la capacitat, tant humans com animals de sintetitzar una veu entre molt de soroll i evadir la resta.
L'estudi ha sigut creat per la Universitat de Maryland en Estats Units, i també afirmen que els gossos atenen a la crida del seu nom independentment de la veu que cride, de manera que responen siga el seu amo habitual o siga una persona desconeguda sempre que sapiga el seu nom.

L'experiment es va dur a terme mitjançant un sistema de altaveus en una cambra on hi havien disposats tota mena de raçes de cànids. A aquestos gossos els posaven la veu del seu amo diguent el seu nom i després el de una persona desconeguda diguent-lo també. Sorpenentment tots els gossos van respondre a les dues veus quan deien el seu nom. Després, mesclaven la veu amb una gravació d'una zona de ciutat amb molt de soroll i tot i aixo els gossos seguien responent a la crida, demostrant la seua capacitat per sintetitzar els diferents sons en diferents àmbits acústics.

Aquesta habilitat tan única i aprofitable ha sigut sugerida per a l'entrenament dels gossos d'asistència i de rescatament per Animal Cognition, un periòdic que parla de les capacitats no-humanes que poden resultar extraordinaries, com, sense lloc a dubte, aquesta.

Notícia Original

Notícia Relacionada 1

Notícia Relacionada 2







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada