dijous, 9 de maig del 2019

INVENTEN UNA MÀQUINA QUE TRANSFORMA ELS PENSAMENTS EN PARLA


Poden ser derrotadores les condicions o lesions neurològiques que porten a la incapacitat per la comunicació.Aquest tipus de pacients solen dependre de mecanismes de comunicació alternatius que fan ús interfícies cervell-ordinador i de moviments no verbals dels ulls o del cap per controlar un cursor que deletreja les paraules.El problema d’aquests dispositius és que són molt més lents que la comunicació humana habitual.

Per això,un equip d’investigadors de la Universitat de California de San Francisco han publicat en la revista Nature els detalls del seu invent:un descodificador neuronal que permet transformar l’activitat cerebral en un discurs inteligible a una velocitat acceptable.

"Ha estat un objectiu del nostre laboratori des de fa molts anys el crear tecnologia per a restablir la comunicació per als pacients amb discapacitats de la parla severa", explica el neurocirujà Edward Chang, líder del treball. “Volem crear tecnologies que puguen generar un discurs sintetitzat directament a partir de l'activitat del cervell humà. Aquest estudi proporciona una prova de principi que això és possible ".

Notícia Original
Notícia Relacionada 1
Notícia Relacionada 2

Així s’escolta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada