dimecres, 29 de maig del 2019

Es troba vida en un dels deserts més extrems de la Terra


A la depressió del Danakil, que es troba en Etiòpia i és considerat un dels deserts més hostils de la Terra, un equip de científics ha sigut capaç de trobar vida. Aquest indret és un antic fons marí on algunes zones es troben a 150 metres per davall del nivell de la mar i es poden arribar a albirar temperatures de 50 graus centígrads. Davall de la seua escorça terrestre extremadament fina podem trobar una immensa piscina de lava ardent mentre que també es pot veure com l'aigua de la mar aconsegueix colar-se pel subsòl i produir piscines i xemeneies termals.


etiopiaDes de l'any 2015, l'equip de Felipe Gómez (investigador del Centre d'Astrobiologia a Madrid i principal autor de la troballa) ha estat investigant les surgències hidrotermals a una zona anomenada Dallol al sud d'Etiòpia. Després d'analitzar les parets de les xemeneies dels guèisers, el 2017 trobaren unes estructures esfèriques molt petites al voltant de les quals s'havia format una mena de closca de minerals. Aleshores, els científics realitzaren anàlisis mol·leculars per esbrinar si hi havia ADN actiu a les mostres i trobaren almenys dues noves espècies de bacteris i arqueges, una de les quals pertanyent a les nanohaloarqueges.

Aquesta és la primera volta que es troba vida a Dallol i esdevé molt important per a la búsqueda de vida a altres planetes ja que, segons paraules de Gómez, aquest lloc és molt paregut a Mart en el seu origen i a la Terra quan l'oceà de lava que l'envoltava començà a refredar-se. De fet, una de les teories amb gran acceptació sobre l'origen de la vida al planeta Terra afirma que aquesta hauria tingut lloc en xemeneies hidrotermals i submarines on s'hauria començat a ensamblar l'ADN i després les membranes protectores que donaren lloc als primers éssers vius.

Vídeo relacionat amb la notícia




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada