divendres, 31 de maig del 2019

Enganyant al càncer


Resultat d'imatges de cancer


Segons l’estudi d’un equip científic,l’objectiu era parar creixement i propagació de les cèl·lules que provoquen els càncers i els tumors.Aquesta enfermetat o malaltia es provocada per les proteïnes d’unió a l’ARN (àcid ribonucleic).


Aquestes proteïnes,que estan presents en totes les cèl·lules del cos,són les més importants per a la propagació d’aquests tumors i càncers,que acceleren la reproducció en altres cèl·lules i ajuden a la infecció d’aquestes.

La innovació és que s’ha originat una possibilitat de crear un tractament,que no deixe que aquestes proteïnes s’uneixen a l’ARN,i per tant, impedint la propagació de les cèl·lules cancerígenes.

Però,aquest equip,va desenvolupar una estratègia “d’engany”: van crear unes molècules que feien de senyal,per a que aquestes proteïnes nocives,anaren a per elles i no a per l’ARN. Aquestes molècules,són oligonucleòtids  (una seqüència curta d’ADN o ARN) que la seva funció és esterilitzar aquestes proteïnes nocives i parar la reproducció i propagació d’aquestes.

Encara que aquestes molècules van ser utilitzades i aplicades per al càncer de cervell,els científics afirmen que la tècnica es pot aplicar a altres tipus de càncer.

Notícia original

Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2



Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada