divendres, 31 de maig del 2019

El plàstic afecta els bacteris que ens ajuden a respirar


Resultat d'imatges de El plàstic afecta els bacteris que ens ajuden a respirar
Els científics van utilitzar bosses de supermercat fetes de polietilè d’alta densitat (HPDE) i estores per eixugar-se les sabates, de clorur de polivinil (PVC), dos tipus de plàstic utilitzats per fabricar, també, roba, canonades, envasos i taps d’ampolla, entre molts altres objectes d’ús quotidià. Aquests objectes es van deixar en aigua de mar artificial i, al cap d’un temps, s’hi van introduir els bacteris.
El primer que observem és el creixement. Les poblacions de bacteris que convivien amb els residus del plàstic havien crescut menys que les altres. A l’activitat fotosintètica també es va poder observar un descens ràpid, és a dir, en l’absorció de diòxid de carboni i la producció d’oxigen. Un altre efecte observat va ser el canvi en el funcionament d’alguns gens dels bacteris, fet que ha permès als científics deduir que els compostos procedents dels plàstics aboquen aquests éssers diminuts a una situació d’estrès.

Aquests resultats són obtinguts al laboratori, on els resultats han estat molt controlats, la conclusió que el plàstic té efectes nocius sobre un dels principals productors d’oxigen del planeta té un interès evident. Més encara quan el problema d’aquest residu no té una solució immediata. De fet, es calcula que al llarg de la pròxima dècada els abocaments de plàstics al mar encara poden augmentaran fins a 10 vegades.

Noticia original

Noticia 1

Noticia 2



Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada