dimarts, 28 de maig del 2019

Quant dura un dia en Saturn?

Resultado de imagen de saturno
Pot ser que no t'interesse saber quant dura un dia en Saturn o no t'importe,però l'astronomia ha donat resposta a aquesta pregunta i ací trobaràs la resposta.







Sabem que un dia és el temps que tarda un planeta a completar una volta sobre el seu propi eix. En la Terra, lògicament, són 24 hores. Però no en tots els planetes del Sistema Solar dura el mateix que la Terra, de fet, seria molt complicat localitzar un planeta que tinga una duració del dia exactament igual a la de la Terra,però com hi han molts,pot ser algun s'assemble o tinga la mateixa duració.

Així doncs, per a saber la duració d'un dia en Saturn, hem d'observar els seus cicles de rotació sobre el seu eix, cosa que és molt complicat per els anells, però si que és possible.

Sabem la duració dels dies en tots els planetes del Sistema Solar, però, fins ara, no teníem aquesta informació en referència a Saturn. Ha sigut l'astrònom de l'Institut SETI, Matthew Tiscareno, el que ens ha explicat la dificultat d'aquesta tasca.

La duració exacta d'un dia en Saturn

L'estudi de Christopher Mankovich publicat en The Astrophysical Journal ens mostra que els anells de Saturn són clau en la investigació, doncs el que succeeix en la superfície del món repercuteix en ells.
L'equip investigador va haver de dissenyar un model matemàtic molt difícil per a entendre la forma en què funciona la superfície de Saturn. I així, replicant oscil·lacions d'anells i esdeveniments que les provocaven, van tindre en compte totes les variables per a identificar el comportament superficial i descobrir que un dia en Saturn dura exactament 10 hores, 33 minuts i 38 segons.
Un dia en Saturn dura més o menys la meitat del qual dura un en la terra.


Resultado de imagen de saturno foto real






ENLLAÇ VIDEO

ENLLAÇ NOTÍCIA ORIGINAL

ENLLAÇ NOTÍCIA RELACIONADA 1

ENLLAÇ NOTÍCIA RELACIONADA 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada