dijous, 30 de maig del 2019

Dia mundial de l'esclerosi múltiple


Hui és el Dia Mundial de l'esclerosi múltiple (30/05), una malaltia neurològica que afecta en l'estat a 47.000 persones i de la qual es donen cada anys 1800 nous diagnòstics.


L'esclerosi múltiple és una malaltia molt heterogènia, de la qual no es coneixen les causes i que no té hui dia cura, encara que els tractaments que es proporcionen hui dia a les persones joves que manifesten els primers brots estan aconseguint que el seu pronòstic siga molt millor que el que hi havia fa 20 anys. El 70 per cent dels nous casos d'esclerosi múltiple es dona entre persones de 20 i 40 anys, i 3 de cada quatre pacients són dones.


Donar visibilitat a aquesta malaltia i destacar la importància que té la seua investigació són els objectius d'aquest dia mundial, en el qual comptem amb la presència de Judith Muñoz, una jove matemàtica a la qual el diagnòstic, quan tenia 22 anys, no està impedint iniciar la seua carrera com a investigadora. Ha hagut de superar diverses traves, traves burocràtiques en realitat, més que de salut, i la seua experiència pot ser interessant per a altres persones que puguen trobar-se en una situació semblant. Sobretot si es tracta de realitzar estades a l'estranger quan es pateix una malaltia crònica.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada