Aquests éssers que mesuren 0,3 mil·límetres i s'assemblen a una mena de cuc pertanyen a la família Demodex follicorum, la qual és un tipus d'àcar molt comú que sol habitar en diferents espècies animals sense que se n'adonen. Recentment, el portal NPR ha decidit explicar la manera en que viuen aquests aràcnids mitjançant imàgens que mostren com es tanquen als porus dels humans durant el dia i surten de nit mentre dormim per tal de reproduir-se amb altres membres de la seua espècie.
Aquest tipus d'àcar viu als nostres porus perquè s'alimenta de l'oli cerós que segrega la nostra cara amb l'objectiu d'hidratar-nos i és produït per glàndules dintre dels nostres porus i prop dels fol·licles pilosos. A més a més, segons un estudi de l'any 1992 publicat a la revista Clinical and Experimental Dermatology, els fol·licles poden arribar a albergar sis àcars al mateix temps i encara tenir espai per molts més. Tot i això, aquests àcars no arriben a expulsar els seus excrements al damunt de la nostra pell, sinó que els guarden al seu dintre fins que moren al cap de dues setmanes.
Un altre estudi més recent ens explica que la família dels àcars no està relacionada llunyanament amb les paparres, sinó que formen part de la mateixa línea evolutiva. Aquest fet els converteix en el grup més divers dels quelicerats, cosa que canvia la perspectiva sobre la seua biodiversitat i reconstrueix la seua història evolutiva.
Curiosament, aquests éssers els podem trobar tant en homes com en dones, però no en nadons. Es creu que els nens adquireixen els àcars al mantenir contacte amb la mare i altres familiars. De totes maneres, els àcars no suposen un perill o una amenaça per als éssers humans llevat que s'acumulen massivament i donen lloc a la demodicosis o sarna demodèctica, una malaltia poc comú.
Vídeo relacionat amb la notícia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada