diumenge, 22 de novembre del 2020

Com la ingravitació afecta el sistema cardiovascular dels astronautes


A fi de resoldre les limitacions que provoca la ingravitació, Caterina Gallo, Lucca Ridolfi i Stefania Scarsoglio, de l'Institut Politècnic de Turín, proposen l'ús d'un model matemàtic que permet comparar la resposta cardiovascular que ocorre en condicions de gravetat zero amb la registrada en la superfície de la Terra. 

Segons les simulacions, publicades en la revista npj Microgravity, l'absència de gravetat redueix el flux sanguini en la part superior del cos, inclòs el cervell, al voltant d'un 18 per cent; mentre que en la cavitat toràcica la disminució es troba entre el 8 i el 10 per cent. Així mateix, el volum de sang ejectat pel cor, el consum d'oxigen, la capacitat del múscul cardíac per a contraure's i la pressió arterial també pateixen un notable descens. 

Per a Gall, Ridolfi i Scarsoglio el model permet identificar de manera fiable els efectes de la ingravitació sobre l'organisme, i el sistema cardiovascular en particular, dels astronautes. Les troballes presentades ajudaran a dissenyar mesures per a contrarestar-los i assegurar així tant la salut com el benestar dels cosmonautas durant les futures expedicions a Mart o la lluna.

Notícia Original

Altres notícies:

Efectes del viatge espacial en el cos humà

Els astronautes pateixen els cor


Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada