diumenge, 22 de novembre del 2020

Dinamarca és reconfina i matarà a tots els visons del país per una mutació del virus.

El virus mutat a través dels visons podria representar un risc que futures vacunes no funcionen com deurien, va declarar el dimecres la primera ministra Mette Frederiksen. «Cal sacrificar a tots els visons», va afegir, la qual cosa representa entre 15 i 17 milions d'animals. Seguir amb la cria d'aquests visons suposaria un risc molt elevat per a la salut pública.

Després que es detectaren els primers casos de coronavirus en visons, el govern va llançar una vasta campanya de sacrifici de visons aquest estiu en les granges infectades, que es va estendre a l'octubre a causa del brot de l'epidèmia de covid-19 en nombroses granges. «És un dia negre per a tots nosaltres i per a Dinamarca» va afirmar Tage Pedersen, president de l'Associació de Criadors de Visons, en un comunicat.


Espanya també van ser sacrificats visons.

Les autoritats van assenyalar que l'anunciaran noves restriccions a la regió afectada per aquesta mutació per a frenar el seu avanç. El rastreig dels nous casos a la regió va permetre identificar una granja de visons com l'origen de la contaminació, segons les autoritats.


-Notícia original


-Notícies relacionades:

-Coronavirus a Espanya: el sacrifici de quasi 100.000 visons amb coronavirus (i els dubtes sobre com es van contagiar)

-Coronavirus: què se sap de la mutació trobada en visons a Dinamarca i què ens diu del fenomen conegut com a "vessament invers"



-Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada