divendres, 13 de novembre del 2020

'EVOLUCIO HUMANA APAREIX ESCRITA EN LA TERRA

L'EVOLUCIO HUMANA APAREIX ESCRITA EN LA TERRA


Diversos estudis apunten la connexió del clima amb el progrés d'unes espècies d'homínids i el replegament d'unes altres, com els neandertals a Europa. Però com quasi tot en la història dels humans, aquesta història va començar a Àfrica. Durant centenars de milers d'anys, els primers humans de la Gran Vall del Rift, una fractura geològica que creua l'est del continent africà, van viure en un entorn amb pocs canvis. El clima es va tornar inestable, extrem i més àrid.

I els humans van haver d'adaptar-se o morir. Del seu estudi han pogut inferir com era el clima i com va anar canviant. Després van acarar el seu registre climàtic amb diferents restes arqueològiques del jaciment de *Olorgesailie, en l'actual Kenya, per a intuir la connexió entre clima i canvis en la tecnologia i forma de vida dels homínids. Tal com compten en la revista científica *Science *Advances, els humans d'aquesta regió van usar les mateixes eines de pedra durant uns 700.000 anys.

Els científics van analitzar la terra per a conéixer els canvis en el clima, vegetació i fauna que van esperonar als humans. «La història de l'evolució humana s'ha caracteritzat per una adaptabilitat en augment», diu en una nota de l'Institut *Smithsoniano el principal autor de l'estudi Richard *Potts, director del programa Orígens Humans d'aquesta institució. La terra mostra que, diversos milers d'anys abans que els humans de la regió començaren a fer les coses d'una altra manera, la disponibilitat d'aigua es va complicar, probablement per la combinació de l'activitat tectònica i l'alteració del regim de pluges.

 

 

noticia Orginal  

 

https://elpais.com/ciencia/2020-11-08/la-evolucion-humana-aparece-escrita-en-la-tierra.html





enllazos videos:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada