dimecres, 11 de novembre del 2020

Un asteroide podría impactar contra la Terra en 2068.

 

El seu nom és 99942 Apofis, i és un d'aquests asteroides que els astrònoms estudien degut a la proximitat elevada que tenen amb el nostre palenta.
Es va descobrir en 2004, i es va catalogar en nivell 1 a l’escala de Turín , una escala per mesurar la proximitat al nostre planeta. Però, aquesta hipòtesis va ser derrocada al 2006 quan se’n van adonar que es trobava a 42 milions de km amb ajuda del telescopi D’Aceribo en Puerto Rico.
Aleshores, els experts van determinar que tornaria a passar pel nostre planeta a 39.000km de distància, no obstant això les possibilitats d’impacte eren igual a 0.
No hi havia perill fins hui, s’ha determinat que l’òrbita de l'asteroide podría estar canviant i podría estrellar-se amb el nostre planeta en 2068.
Per a mantenir l’equilibri tèrmic, mantenen un tipus de radiació que de vegades modifica lleugerament l’òrbita de l’asteroide, a més, de vegades apareixen un tipus de desviacions degut a que la velocitat de l’asteroide augmenta, aquests cm desviats poden provocar l’impacte a la terra, o no.
S’ha realitzat un altre estudi, que determina que l’asteroide es desplaça 170m per any, així que podria haver un possible impacte en 2068 amb el nostre planeta.
L’índex realitzat per la NASA, determina, que de moment no hi ha raó per alarmar-se, la probabilitat, es redueix entre 15.000, és dir 0,00089%, ja sería mala sort.

noticia original 

noticia relacionada 1

noticia relacionada 2


video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada