diumenge, 22 de novembre del 2020

Un coet torna a la Terra 50 anys després de ser llançat a l’espai.


 El 1966, la NASA va llançar  la missió Surveyor 2 a la Lluna. Ara, el seu coet propulsor Centauro aparentment ha tornat a l'espai proper a la Terra, capturat per la gravetat del nostre planeta.

El mòdul d'aterratge lunar Surveyor 2 va ser llançat cap a la Lluna el 20 de setembre de 1966 en un coet Atlas-Centaur. La missió va ser dissenyada per reconèixer la superfície lunar abans de les missions Apol·lo en 1969. Poc després de l'enlairament, el Surveyor 2 es va separar del seu propulsor Centaur com estava previst. Però el control de la nau espacial es va perdre un dia després quan un dels seus propulsors no es va encendre, el que va fer que girés i xoqués contra la Lluna

Uns Astrònoms detectàren un objecte desconegut pel telescopi de reconeixement Pa-STARRS1 i van notar que aquest objecte seguia una trajectòria lleu però clarament corbada al cel, el que és un senyal de la seva proximitat a la Terra.

Segons informa l'agència espacial, aquest diminut objecte es mantindrà com un satèl·lit temporal durant uns mesos abans que torni a escapar a una òrbita solar.

Noticia original:

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada