dissabte, 14 de novembre del 2020

Uns 300 milions de planetes de la nostra galàxia podrien ser habitables, segons la NASA


El primer planeta habitat identificat va ser Kepler-186f (situat a uns 500 anys llum de la Terra) encara que la composició i la densitat de la seua massa continua sent un misteri.

En 1961, Frank Drake, va idear ‘l’equació de Drake’, per a fer una estimació sobre el nombre de civilitzacions que podrien viure en la Via Làctea.

En 1995 van detectar el 51 Pegasi b, que orbitava al voltant d’una estrella semblant al Sol, però estava fora del sistema solar.
Els astrònoms estimen que podria haver-hi uns 300 milions de planetes potencialment habitables, alguns d’ells a 30 anys llum del nostre sol.

Per a realitzar una estimació fiable, els investigadors es van centrar en els exoplanetes de mida similar a la Terra i van observar que les estrelles tingueren aproximadament la mateixa edat i temperatura que el nostre sol, després també van mirar les probabilitats que els planetes albergaren aigua.
Aquesta nova estimació ha desvelat fins a dues vegades més candidats que l’anterior investigació realitzada amb dades de Kepler.


Notícies relacionades

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada