dijous, 5 de novembre del 2020

Creen un nou material inspirat en la pell del camaleó.


Els camaleons canvien ràpidament d’aspecte segons la temperatura, l’estat d'ànim i l’entorn. Açò és basa gràcies a una espècie de nanocristalls transparents de guanina (una de les bases de l’ADN) que determinen el color que es genera.
Esta capacitat ha inspirat als científics Fei Song y Yu-Zong Wang, a crear un material que canvie de color segons la humitat, la pressió o la elasticitat. A més els nanocristalls de cel·lulosa, és un material més resistent que l'acer i possiblement siga un material de construcció del futur, però  a pesar de la seva resistència, hi ha un inconvenient, que no poden estirar-se sense trencar-se. Els científics, no es van rendir i li van agregar un polímer (PEGDA) per millorar la seva elasticitat. Després d’anyadir-li PEGDA, van comprovar que podía estirar-se fins un 39% de la seva elasticitat.
Els científics, han afirmat que seràn útils per a realitzar altres investigacions i a partir d’elles es crearan sensors de força, detectar falsificacions e idear nous mètodes d’encriptació.

Noticia original. 
 

Noticies relacionades.
- Científics creen un material relacionat amb la pell del camaleó que canvia de color. 

- ¿Camuflatge com els camaleons?
 

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada