diumenge, 8 de novembre del 2020

L’ESTRANY PLANETA EN EL QUÈ FINS EL CEL ÉS DE ROCA

Un equip internacional ha estudiat en particularment planeta estrany, en què s'evaporen i plouen roques, vents supersònics bufen a més de 5.000 km per hora i hi ha un oceà de magma de 100 km de profunditat. Esta situat a 202 anys llum de la Terra.

Els científics han realitzat simulacions per ordinador per predir les condicions atmosfèriques i meteorològiques d'aquest món de la mida de la Terra, anomenat K2-141b i descobert el 2018, en què la superfície, l'oceà i l'atmosfera estan formats per roques. Amb el temps, conclouen a la revista «Monthly Notices de la Royal Astronomical Society», el clima extrem pronosticat pel seu anàlisi podria canviar permanentment la superfície i l'atmosfera de l'exoplaneta.


Dos terços de K2-141b s'enfronten a la llum del dia perpètua, en lloc de l'hemisferi il·luminat a què estem acostumats a la Terra.

El costat nocturn experimenta temperatures fredes per sota de -200º C, mentre que el diürn, a 3.000º C, és prou calenta no només per fondre roques sinó també per vaporitzar, creant finalment una atmosfera prima en algunes àrees.

I tarda només 0,28 dies a completar una òrbita, es a dir 6,7 hores. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada